Mac and Cheese (juustune makaronivorm) Valio Viola murulaugu ja koduaiaürtidega sulatatud juustuga
800g keedetud makarone (pasta tüüp Chiffari lisci)
1 sl toiduõli
2 sl jahu
250 ml Alma vahukoort 35%
soola ja pipart
150 g saiapuru (kuivata seemnetega röstssai ahjus ja purusta köögikombainiga peeneks puruks)
50 g Valio Gran Regale kõva Itaaliapärast juustu 180 g (riivitud)
hakitud rohelist tilli
Kuumuta ahi 180 C juurde.
Võta suurem ahjuvorm ja määri see õliga (võid kasutada ka väikeseid portsjonahjuvorme). Tõsta vorm kõrvale.
Keeda makaronid ja jäta need pisut kõvemaks kui al dente, kuna makaronid küpsevad ahjus juustukastmes edasi. Nirista valmis keedetud makaronidele õli, sega läbi ja tõsta need kõrvale.
Riivi Valio Atleet Cheddar juust.
Sulata 85 g võid pannil ja lisa jahu. Sega kogu aeg ja kuumuta jahu ning võid ca 1 minut.
Lisa külm piim ja vahukoor või-jahu segule samal kogu aeg vispliga segades, et kastmesse ei tekiks tükke. Kuumuta kuni kastme pinnale tekivad mullid ning kuumuta kastet peale mullide teket veel ca 5 minutit. Maitsesta kaste soola ja pipraga.
Lisa pool Valio Atleet Cheddar juustust ja Viola juust ning kuumuta kastet seni kuni see on ühtlane ning kreemine, samal ajal kastet kogu aeg segades.
Lisa kastmele makaronid ja sega kuni need on kõik on korralikult kastmega kaetud.
Vala pool kastmega segatud makaronidest ettevalmistatud vormi ning kata ülejäänud Valio Atleet Cheddar juustuga. Lisa juustu peale teine pool kastmega segatud makaronidest.
Väikeses kausis sega saiapuru, riivitud Gran Regale juust, 60 g sulatatud võid ja hakitud till. Kata sellega makaronivorm ja küpseta ahjus 30 minutit.
Serveeri kohe.
Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga.