Krõbe maasikavorm, mida serveerida koos jäätisega. Mõnus maasikane maitse ja krõbe kaerahelbe/maapähklivõi kiht ning kergelt sulanud jäätis. Ideaalne magustoit aiapeoks.
Kogus: 4-6-le
Vaja läheb:
1 sl võid pannile+ 100 g võid
400 g maasikaid
6 sl suhkrut
3 tl maisitärklist
1 tl vanillisuhkrut
30 g maapähklivõid
120 g jahu
60 g kaerahelbeid
0,25 tl kaneeli
Kuumuta ahi 175 C juurde. Pane pannile 1 sl võid ja maasikad ning lisa 3 sl suhkrut, tärklis ja vanillisuhkur. Kuumuta ja sega kuni kõik on hästi segunenud.
Pane kaussi 100 g sulatatud võid ja maapähklivõi ning sega kuni oled saanud ühtlase massi. Lisa jahu, kaerahelbed, 3 sl suhkrut ja kaneel. Sega kuni moodustub küpsisetaigna taoline mass.
Pane maasikate segu ahjuvormi põhja ning puista peale taignasegu. Küpseta 30-40 minutit kuni vorm on pealt mõnusalt krõbe. Serveeri soojalt koos jäätisega.