Maasikatega ja maapähklivõiga krõbe ahjuvorm

Jaga retsepti

Krõbe maasikavorm, mida serveerida koos jäätisega. Mõnus maasikane maitse ja krõbe kaerahelbe/maapähklivõi kiht ning kergelt sulanud jäätis. Ideaalne magustoit aiapeoks.

Kogus: 4-6-le

Vaja läheb:

1 sl võid pannile+ 100 g võid

400 g maasikaid

6 sl suhkrut

3 tl maisitärklist

1 tl vanillisuhkrut

30 g maapähklivõid

120 g jahu

60 g kaerahelbeid

0,25 tl kaneeli

Kuumuta ahi 175 C juurde.  Pane pannile 1 sl võid ja maasikad ning lisa 3 sl suhkrut, tärklis ja vanillisuhkur. Kuumuta ja sega kuni kõik on hästi segunenud.

Pane kaussi 100 g sulatatud võid ja maapähklivõi ning sega kuni oled saanud ühtlase massi. Lisa jahu, kaerahelbed, 3 sl suhkrut ja kaneel. Sega kuni moodustub küpsisetaigna taoline mass.

Pane maasikate segu ahjuvormi põhja ning puista peale taignasegu. Küpseta 30-40 minutit kuni vorm on pealt mõnusalt krõbe. Serveeri soojalt koos jäätisega.

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: