Maasikakook

Jaga retsepti

Üks suvine mõnus maasikakook, mida on imelihtne valmistada ja mis maitsev hästi. Oma konsistentsilt meenutab see kook pisut Blondie´t – pisut nätske ja taignane.

Koogi koostisosad:

240 ml + 2 spl suhkrut

240 ml jahu

0,25 tl soola

120 g võid

2 muna

2 tl vanillisuhkrut

500 ml+ 100 ml veeranditeks tükeldatud keskmise suurusega maasikaid


Sega 240 ml suhkrut, jahu, vanillisuhkru ja soolaga ning tõsta kõrvale.

Sulata või ning lase võil pisut jahtuda. Lisa võile munad ning klopi ühtlaseks. Lisa munasegule kuivainetesegu ning sega ühtlaseks taignaks. Lisa 500 ml tükeldatud maasikaid ning sega.

Määri ca 20 cm läbimõõduga klaasist ümmargune ahjuvorm võiga ning kalla sinna taigen. Laota taignale 100 ml tükeldatud maasikaid ning raputa maasikatele 2 spl suhkrut.

Küpseta kooki ahjus 175 C juures ca 40 minutit. Koogi küpsust kontrolli puutikuga, kui see jääb puhtaks siis on kook valmis.

Lase koogil enne serveerimist täielikult jahtuda, sest muidu kook laguneb lõikamisel.

vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300

Eelroad

Täidetud munad- minu moodi

Vaja läheb: 9 muna 100 g majoneesi 1 tl teralist sinepit maitsetsamiseks soola ja purustatud musta pipart 50 g punast