Prantsuse köögist pärit lihavõtte pirukas hakklihast ja keedetud munadest.
Vaja läheb:
4 muna
800 g seahakkliha
500 g pärmilehttainast
100 g toorsuitsusinki
2 sibulat
50 g kuivikupuru
3 sl hakitud rohelist tilli
1 tl soola
jahvatatud musta pipart
1 muna (taigna määrimiseks)
Keeda mune 10 minutit, jahuta ja koori. Sega omavahel hakkliha, hakitud sibul, hakitud sink, hakitud roheline till ja kuivikupuru. Maitsesta segu soola ja pipraga. Sõtku segu kätega kuni saad ühtlase massi. Kuumuta ahi 180 C-ni. Lõika taignast 2 tükki 1 suurusega 22*22 cm ja teine 22*28 cm.
Valmista munamääre, selleks lisa munale 2 sl vett ja sega ühtlaseks. Pane suurem m tükk taignast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta taignatüki keskele 2/3 lihatäidisest ja tee sinna lusikaga 4 lohku kuhu paigutada munad. Tõsta lohkudesse munad ning kata munad 1/3 lihatäidisega nii, et mune enam näha ei ole. Määri taignaservi korralikult munavalgega ja tõsta taigna servad hakkliha peale. Määri taigen uuesti koralikult munaseguga. Tõsta liha peale väiksem taignatükk. Suru servad korralikult kinni ja lõika ära ülejäävad taignanurgad. Määri taigen korralikult ka pealt munakollase-vee seguga ning kaunista järgi jäänud taigna tükkidest tehtud kaunistustega.
Küpseta umbes 80-90 minutit. Jälgi hoolikalt, et tainas ei kõrbeks. Võid vahepeal seda katta küpsetuspaberiga, et vältida liigset pruunistumist. Sobib söömisesk nii külmalt kui soojalt.