Küpsetatud paprikad Ricotta ja basiilikuga

Jaga retsepti

Toskaana toidureisi retsept nr.30

Retsept:
3 punast või kollast paprikakauna
1 sl oliivõli
400 g Ricottat
pool klaasi värskeid basiilikulehti+ veel lehti kaunistuseks
1 tl värsket hakitud rosmariini
1 tl värsket hakitud tüüminai
porrut ca 10 cm jupp
0,5 tl soola
0,25 tl musta pipart
1 muna
30 g Gran Regale juustu riivitud
1 suurt saiaviilu, purustatud ja oliivõlis krõbedaks praetud
Kuumuta grill.
Kuumuta terveid paprikaid grillil pöörates neil erinevat poolt. Vaata, et paprika nahk pruunistuks aga paprika ise ei muutuks pehmeks-lödiseks vaid jääks krõmpsuks. Jahuta ja koori paprikatelt kõrbenud nahk.
Lõika pooleks ja eemalda seemned. Määri paprikakaunu seest ja väljast oliivõliga.
Kuumuta ahi 180 C-ni.
Sega kausis Ricotta, basiilik, rosmariin, tüümian, porru, sool ja pipar. Lisa muna ja juust. Täida paprikad seguga ja raputa peale saiapuru. Küpseta ahjus 30 minutit, kuni täidis on tardunud ja leivapuru pealt pruunikas. Kaunista basiiliku lehtedega.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350