Külm kaste heeringast koos värskete kartulitega

Jaga retsepti

Otsustasin jagada teiega oma toitu, mida mäletan hästi oma lapsepõlvest. Seda tehti meil kodus suviti ja alati oli tegijaks isa, kes oli selle retsepti kaasa toonud oma kodust. Ühesõnaga retsept on pärit minu vanaemalt, kes oli Virumaal taluperenaine.

Õigupoolest selle retsepti koostisosade koguseid mul kirja panna polegi- kõiki koostisosi lisati maitse järgi.

Kastmesse lähevad sellised koostisosad:

Heeringas, mis on leotatud kergelt hapukas äädikalahuses  (selleks lahjenda 30% söögiäädikat veega) ja leota heeringaid selles ca 10 minutit.
Tomatid
Till
Sibula või murulaugu pealsed
Hapukoor
Keefir
Vajadusel lisa ka pisut soola.

Tükelda kõik koostisosad endale suupärasteks tükkideks ja sega kokku kõik koostisosad. 
Pane valmis kaste külmkappi seisma ca 30 minutiks. Siis on kaste külm ja maitsed laagerdunud.
Serveeri koos keedetud värskete kartulitega. Lisasin ka tilgakese peterselliõli, et oleks värvikam serveering.

NB. Ka seda lihtsat toitu võib peenelt serveerida

 

 

vaata veel:

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad