Üks tõeliselt mõnus magustoit, mis on pisut nostalgiline aga samas sellise kaasaegse kikiga. Sellest kogusest saad 4 portsjonit.
Vaja läheb:
200 g kuivatatud puuviljade segu (aprikoosid, pirnid, kuivatud ploomid, viigimarjad)
0.25 l vett
1 sl kartulitärklist
40 g suhkrut – kissellile
1 tl vanillisuhkrut
200 g traditsioonist kohupiima
100 g vahukoort
25 g suhkrut- kohupiimavahule
2 viilu musta leiba
25 g võid
1 sl suhkrut – leivapurule
Tükelda kuivatatud puuviljad väiksemateks tükkideks. Pese ja pane potti koos veega. Lase segul keema tõusta ning lisa suhkrud. Sega tärklis külma veega ning lisa keevasse segusse, sama ajal kogu aeg segades. Lase segul veel korraks keema tõusta ning kissell ongi valmis. Jäta kissell jahtuma kuni see on saavutanud toatemperatuuri.
Vahusta vahukoor suhkruga ning lisa kohupiim. Vahusta ühtlaseks vahuks. Hoia kohupiimavahtu kuni magustoidu kokkupanekuni külmkapis.
Pane must leib köögikombaini ja purusta leib ühtlaseks puruks. Rösti leivapuru kuumal pannil või sees kuni leib on mõnusalt krõbe. Lisa 1 sl suhkrut leivapurule.
Kui kõik koostisosad on valmis, siis alusta magustoidu kokkupanekut. Magustoidukausi põhja pane kissell, siis kohupiim ja kõige peale röstitud leivapuru ja imeliselt hea magustoit ongi valmis.
Head isu!