Kuivatud puuviljadest magustoit kohupiima ja röstitud musta leivaga

Jaga retsepti

Üks tõeliselt mõnus magustoit, mis on pisut nostalgiline aga samas sellise kaasaegse kikiga.  Sellest kogusest saad 4 portsjonit.

Vaja läheb:

200 g kuivatatud puuviljade segu (aprikoosid, pirnid, kuivatud ploomid, viigimarjad)

0.25 l vett

1 sl kartulitärklist

40 g suhkrut – kissellile

1 tl vanillisuhkrut

200 g traditsioonist kohupiima

100 g vahukoort

25 g suhkrut- kohupiimavahule

2 viilu musta leiba

25 g võid

1 sl suhkrut – leivapurule

Tükelda kuivatatud puuviljad väiksemateks tükkideks. Pese ja pane potti koos veega. Lase segul keema tõusta ning lisa suhkrud. Sega tärklis külma veega ning lisa keevasse segusse, sama ajal kogu aeg segades. Lase segul veel korraks keema tõusta ning kissell ongi valmis. Jäta kissell jahtuma kuni see on saavutanud toatemperatuuri.

Vahusta vahukoor suhkruga ning lisa kohupiim. Vahusta ühtlaseks vahuks. Hoia kohupiimavahtu kuni magustoidu kokkupanekuni külmkapis.

Pane must leib köögikombaini ja purusta leib ühtlaseks puruks. Rösti leivapuru kuumal pannil või sees kuni leib on mõnusalt krõbe. Lisa 1 sl suhkrut leivapurule.

Kui kõik koostisosad on valmis, siis alusta magustoidu kokkupanekut. Magustoidukausi põhja pane kissell, siis kohupiim ja kõige peale röstitud leivapuru ja imeliselt hea magustoit ongi valmis.

Head isu!

 

 

vaata veel:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2