Krõbedad kartulipannkoogid peekoni ja roheliste hernestega

Jaga retsepti

 

Mõnusad krõbedad koogid, mida sobib hästi serveerida nii hommiku- kui õhtusöögiks. Magusa maitsenüansi annavad roale rohelised herned ja kergelt soolaka varjundi krõbedaks praetud toorsuitsusink.

 

Kogus: 6 -le sööjale

 

Koostisosad:

400 g kartuleid

160 g toorsuitsusinki

4 sl jahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

80 g külmutatud rohelisi herneid, sulatatud

Värsket, hakitud murulauku

2 muna

toiduõli praadimiseks

soola maitsestamiseks

 

Riivi kartulid jämeda riiviga ja pane kartulid sõelale. Suru riivitud kartulitest sõelal välja vedelik. Kartulid peaksi saama võimalikult kuivad. Prae toorsuitsusingiviilud pannil krõbedaks ja lase neil jahtuda. Purusta praetud singiviilud sõrmede vahel väiksemateks tükkideks.

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, singitükid, herned ja murulauk. Lisa muna ja riivitud kartul ning sega kuni saad ühtlase segu. Maitsesta segu soolaga.

Kuumuta õli keskmisel kuumusel ning tõsta supilusikaga väikesed kuhjad pannile ning tasanda need madalaks pannilabidaga. Küpseta pannkooke pannil mõlemalt poolt ca 1-2 minutit. Tõsta köögipaberiga kaetud alusele jahtuma, et eemaldada üleliigne õli. Korda kuni kõik pannkoogid on praetud. Serveeri pannkooke majoneesi või hapukoorega.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: