Mõnusad krõbedad koogid, mida sobib hästi serveerida nii hommiku- kui õhtusöögiks. Magusa maitsenüansi annavad roale rohelised herned ja kergelt soolaka varjundi krõbedaks praetud toorsuitsusink.
Kogus: 6 -le sööjale
Koostisosad:
400 g kartuleid
160 g toorsuitsusinki
4 sl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
80 g külmutatud rohelisi herneid, sulatatud
Värsket, hakitud murulauku
2 muna
toiduõli praadimiseks
soola maitsestamiseks
Riivi kartulid jämeda riiviga ja pane kartulid sõelale. Suru riivitud kartulitest sõelal välja vedelik. Kartulid peaksi saama võimalikult kuivad. Prae toorsuitsusingiviilud pannil krõbedaks ja lase neil jahtuda. Purusta praetud singiviilud sõrmede vahel väiksemateks tükkideks.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, singitükid, herned ja murulauk. Lisa muna ja riivitud kartul ning sega kuni saad ühtlase segu. Maitsesta segu soolaga.
Kuumuta õli keskmisel kuumusel ning tõsta supilusikaga väikesed kuhjad pannile ning tasanda need madalaks pannilabidaga. Küpseta pannkooke pannil mõlemalt poolt ca 1-2 minutit. Tõsta köögipaberiga kaetud alusele jahtuma, et eemaldada üleliigne õli. Korda kuni kõik pannkoogid on praetud. Serveeri pannkooke majoneesi või hapukoorega.



