Krõbedad kartulid juustuga  

Jaga retsepti

 

Nendele krõbedatele kartulitele ei suuda keegi vastu panna. Need on krõbedad ja juustused ning maitsevad ülihästi. Kõvajuust, või ja küüslauk kokku annavad mõnus maitsekoosluse.

 

Kogus:  3-4- le sööjale

 

Koostisosad:

50 g võid

100 g riivitud kõvajuustu (näiteks Parmesan, Forte jne….)

0,5 tl musta pipart

1 tl küüslaugugraanuleid

Maitsestamiseks soola

Toiduõli

500 g väikeseid punaseid kartuleid

 

Pane ahjuvormi või ja pane vorm külma ahju. Alusta ahju kuumutamist 200 kraadile, või sulab kui ahi soojeneb.

Kui või on sulanud tõsta vorm ahjust. Pese ja lõika kartulid pooleks. Väikese kausis sega juust, must pipar ja küüslaugugraanulid. Puista saadud segu ühtlaselt või peale.

Pane kartulid lõikepool all pannile, pihusta kartulitele peale pisut toiduõli ning raputa veidi soola.

Tõsta ahjuvorm keskmisele restile ning küpseta 30-40 minutit kuni kartulid on pehmed.

Serveeri kohe.

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Tatrapätsikesed praetud kiluga

Selle retsepti teeb eriliseks pätsikestes kasutatud keedetud tatar, mis annab pätsikestele mõnusa konsistentsi ning praetud vürtsikilu, mis on kergelt krõbe