Krõbedad kanatiivad mee ja seesamiseemnetega ja panniköögiviljad

Jaga retsepti


Need kanatiivad on imehead ja kiiresti ning lihtsalt valmivad. Mesi ja seesamiõli annavad toidule peamised maitsenüansid. Lisaks veel küüslauku, laimi jne.
Kergelt aasiapärane toit, mida on kerge ja lihtne palju süüa sest maitseb nii hästi 😊
Kõrvale kerged köögiviljad ingveri ja tšilliga.

Kanatiivad:
2 kg kanatiibu (ilma tiivaotsteta)
6 spl mett
1 laimikoor ja mahl
4 tl seesamiseemned
2 spl seesamiõli
2 tl kuivatatud küüslaugu graanuleid
2 spl magusat tšilli kastet
soola
pipart

Maitsesta kanatiivad soola ja pipraga. Lase seista ca 30 minutit. Pane ahju ja küpseta 180 C juures 30 minutit.
Samal ajal valmista segu moppimiseks. Sega kokku kõik koostisosad kastmeks.
Võta kanatiivad ahjust ja määri moppimisseguga. Küpseta tiibu veel ca 30 minutit temperatuuril 200 C kuni tiivad on pealt ilusti pruunid ja krõbedad


Köögiviljad:
1 sibul
1 väiksem suvikõrvits
300 g kirsstomateid
2 cm pikkune jupp ingverit
1 chillikaun
toiduõli
3 paprikat
soola
musta pipart
seesamiõli

Tükelda köögiviljad suuremateks tükkideks. Pane pannile toiduõli. Lisa sibulad, tšilli ja ingver ning prae ca 5 minutit keskmisel kuumusel. Lisa paprika ja suvikõrvits ning prae ca 5 minutit. Lisa kirsstomatid ja maitsesta soola, pipra ja seesamiõliga. Prae veel ca 5 minutit, kuni tomat on pisut pehmemaks läinud.

HEAD ISU!






vaata veel:

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku