Kreemine saiavorm ahjuõuntega

Jaga retsepti

Mõnus kreemine saiavorm ahjus küpsetatud õunaviiludega. Mõnus sügisene magustoit.

Saiavormi koostisosad:

60 g pehmet võid

11 viilu (ca 300 g) röstsaia 

50 g rosinaid

300 g vahukoort

200 g piima

6 munakollast

75 g suhkrut + 40 g suhkrut saiavormile raputamiseks

12 g vanillisuhkrut


Ahjuõunad:

500 g sektoriteks lõigatud ja kooritud hapumaid õunu

5 g kaneeli 

100 g suhkrut

Vormi määrimiseks:

10 g võid


Sega õunad suhkru ja kaneeliga ning pane ahjuvormi. Küpseta ahjus 200 C juures ca 15 minutit.

Rösti saiaviilud rösteris ning lõika saiaviilud neljaks (kolmnurkadeks). Määri saiaviilude ühele poole pehmet võid. Klopi munakollased suhkru ja vanillisuhkruga läbi. Lase piimal ja vahukoorel potis keema tõusta. Lisa piima-vahukoore segu ettevaatlikult osade kaupa munakollaste hulka, et muna ei läheks tükki.

Võta ahjuvorm ja määri see võiga. Pane vormi saiaviilud võiga määritud pool ülespoole. Saiaviilude vahele puista pestud rosinad. Kalla saiaviiludele muna-piimasegu ja lase seista toatemperatuuril ca 15 minutit, et saiaviilud imbuksid seguga läbi.
Küpseta saiavormi eelkuumutatud ahjus 180 C juures,  ca 30 minutit või kuni see on pealt mõnusalt pruunikas  ning krõbe.

Tõsta vorm ahjust välja ning raputa peale suhkrut. Tõsta ahju temperatuur 220 C juurde  ja küpseta saiavormi ahjus veel ca 5 minutit.

Serveeri ahjuvormi koos ahjuõunadega.


vaata veel:

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300