Mõnus kreemine saiavorm ahjus küpsetatud õunaviiludega. Mõnus sügisene magustoit.
Saiavormi koostisosad:
60 g pehmet võid
11 viilu (ca 300 g) röstsaia
50 g rosinaid
300 g vahukoort
200 g piima
6 munakollast
75 g suhkrut + 40 g suhkrut saiavormile raputamiseks
12 g vanillisuhkrut
Ahjuõunad:
500 g sektoriteks lõigatud ja kooritud hapumaid õunu
5 g kaneeli
100 g suhkrut
Vormi määrimiseks:
10 g võid
Sega õunad suhkru ja kaneeliga ning pane ahjuvormi. Küpseta ahjus 200 C juures ca 15 minutit.
Rösti saiaviilud rösteris ning lõika saiaviilud neljaks (kolmnurkadeks). Määri saiaviilude ühele poole pehmet võid. Klopi munakollased suhkru ja vanillisuhkruga läbi. Lase piimal ja vahukoorel potis keema tõusta. Lisa piima-vahukoore segu ettevaatlikult osade kaupa munakollaste hulka, et muna ei läheks tükki.
Võta ahjuvorm ja määri see võiga. Pane vormi saiaviilud võiga määritud pool ülespoole. Saiaviilude vahele puista pestud rosinad. Kalla saiaviiludele muna-piimasegu ja lase seista toatemperatuuril ca 15 minutit, et saiaviilud imbuksid seguga läbi.
Küpseta saiavormi eelkuumutatud ahjus 180 C juures, ca 30 minutit või kuni see on pealt mõnusalt pruunikas ning krõbe.
Tõsta vorm ahjust välja ning raputa peale suhkrut. Tõsta ahju temperatuur 220 C juurde ja küpseta saiavormi ahjus veel ca 5 minutit.
Serveeri ahjuvormi koos ahjuõunadega.