Kreem pruuniks tehtud sukkruga (Crème brulèe)

Jaga retsepti

Retsept aastast 1864. Juba tehti Crème brulèed. Küll pisut teistmoodi kui meie praegu harjunud oleme. Aga sellegipoolest väga põnev ja tasub katsetamist.

2021 toiduväljakutse retsept nr. 10 (844)

Poolest naelast tõukatud sukkrust sawad 2 sögilussikad rosiweega märjaks tehtud ja pruuniks röstitud ja peale selle nattuke rosiweega üllesleotud. Siis kloppitaks 1,5 toopi wäggewad rööska koort wahhuks, ja pantaks se töukatud ja se pruuniks tehtud sukkru ja 1/4 nael nr. 869 järel üllesleotud kallalimi wahhu sisse. Keik saab läbbi kloppitud, wormisse kallatud seä peale seatud. Pruni sukkru assemel woib melonid wabbarna- ehk aia masikmarju, läbbi söela litsutud ja 1/2 suhkruga seggatud, jurde panda. Ka se kallaliim ei tohi pududa, ja se marjasahwt võib omma märgusse läbbi wähhas jaus jurde pantud sada.

Järgi proovitud retsept

Koostisosad:

50 g suhkrut 

2 sl vett+ 50 g vett

400 g vahukoort

2 tl želatiini+ 25 g vett

Niisuta suhkur 2 spl veega ja karamellista suhkur. Lisa suhkrule vesi ja keeda sellest siirup. Lisa vahukoor karamellisiirupile. Lase želatiinil vees punduda ja lisa želatiin kuuma koore segusse ning sega kuni želatiin on täielikult sulanud. Kalla saadud segu magustoidupokaalidesse ja lase külmkapis tarduda. Serveeri värskete marjadega.

vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50