Koorikleivad

Jaga retsepti

Pole midagi paremat soojast kodus küpsetatud leivast.

Minu koorikleibade retsept.


Esmalt tuleb leivataigen hapendada ja selleks võtan:

1 l käesooja vett

2 spl juuretist

500g rukkijahu

Segan kõik need koostiosad korralikult läbi ja saan hapukoore paksuse taigna. Katan kausi toidukilega ja jätan taigna viieks tunniks hapnema.

Pärast viit tundi lisan:

40 g soola

2 dl suhkrut

3 sl rukkilinnasejahu

6 spl odrajahu

ca 250 g rukkijahu

Tainas peab olema selline paks/tihke lusikaga segatav tainas. Rukkijahu kogusega reguleerin taigna paksust. 

Nüüd võtan juuretise järgmiseks leivateoks. Juuretist hoian külmkapis kuni järgmise leivateoni.

Segan taignasse meelepärased täidised. Teen käed märjaks ja vormin käte vahel lapikud leivakesed ca 1 cm kõrged. Panen taldrikule veidi rukkijahu ning keerutan neid leivakesi rukkijahus. Asetan leivakesed kõpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja panen need ahju 50 C juurde kaheks tunniks kerkima. Võtan plaadid ahjust ja kuumutan ahju 250 C juurde.

Panen vormid ahju ja langetan ahju temperatuuri 200 C juurde ning küpsetan koorikleibasid 20 minutit.

Võtan leivakesed ahjust ja pintseldan neid veega ning katan rätikuga. Kui leivakesed on veel soojad lõikan need leivanoaga kaheks õhukeseks pooleks.

Täidis:

30g rosinaid

30 g päevalilleseemneid

30 g linaseemneid

vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab