Kookose Kaukau

Jaga retsepti

Oleme oma Toidureisiga jõudnud Paapua Uus Guineasse.
Seekord valmistame küpsetatud bataati (maguskartulit või kaukau´d) kookoskreemiga.

Retsept on pärit siit lehelt:
https://www.196flavors.com/papua-new-guinea-coconut-kau-kau/

Sellest kogusest saad 4 portsjonit.

Koostisosad:
2 bataati (Kaukau)
4 sl võid
150 g kookoskreemi
pool punast sibulat
2 küüslauguküünt
ca 2 cm jupp ingverit (riivitud)
2 sl apelsinimahla
soola
pipart

Loputa bataadid ja mässi need alumiiniumfooliumisse ja küpseta eelkuumutatud ahjus 220 C juures ca 1 tund või kuni bataat on täielikult küpsenud.
Lõika bataadid pikuti pooleks.
Võta 3/4 bataadi sisust lusikaga välja ja pane kaussi.
Lisa või, sool ja pipar ning suru kahvliga bataadid ühtlaseks püreeks.
Pane tühjaks kraabitud bataadi poolikud küpsetuspaberile.
Lisa bataadipüreele purustatud küüslauk, ingver, apelsinimahl ja kookoskreem ning sega ühtlaseks.
Täida saadud seguga bataadid ja küpseta bataate ahjus 5 minutit.
Enne serveerimist raputa bataatitele peeneks hakitud punane sibul. Serveeri kohe.


vaata veel:

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa