Kohupiimavorm Alma mustikakohupiimakreemist mustikakisselliga

Jaga retsepti

In English

Sellest kogusest saad 8 ramenkini vormitäit kohupiimavormi.

Kohupiimavorm
3 tk M suurust muna
50 g suhkrut
100 g sulatatud Alma Eesti võid
0,5 tl soola
100 g külmutatud mustikaid
100 g mannat
 2 pakki Alma mustika kohupiimakreemi 300 g

Vahusta munad suhkruga ja lisa kohupiim ning sulatatud või.
Lisa sool ja manna ning seda ühtlaseks taignaks.
Valmista ette ramenkini vormid. Selleks määri vormid toiduõliga ja raputa vormi põhja ning servadele mannat. See on vajalik selleks, et kohupiimavorm peale küpsetamist tuleks ilusti vormi servade ja põhja küljest lahti.
Pane tainas ettevalmistatud vormidesse, raputa peale külmutatud mustikad ja küpseta kohupiimavorme ahjus 200 C juures ca 30-35 minutit.

Kui kohupiimavormid küpsevad siis valmista kissell.
Kisselli jaoks on vaja:
350 g mustikaid
150 g suhkrut
700 g vett 
3 tl kartulitärklist+ 50 g vett

Pane potti suhkur, mustikad ja vesi. Lase segul keema tõusta ning keeda ca 5 minutit.
Lisa potti peene joana vees lahustatud tärklis samal ajal kogu aeg kisselli segades. Lase keema tõusta aga ära keeda.

Jahuta nii kohupiimavormid kui kissell enne serveerimist.

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga.


vaata veel:

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2