Kohupiima-õuna donutsid karamellikrõbedikuga

Jaga retsepti

Mõnusad kohupiimaga donutsid, mille sees on iiriskommid ning peal mõnus karamelline krõbedik. Pehmed ja maitsevad eriti hästi koos klaasi külma piimaga. 

Koostisosad:

150 g jahu

30 g heledat Muscovado suhkrut

0.5 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat

0.5 tl kardemoni

0,25 tl soola

1 muna

100 ml Alma piima

100 g Alma kohupiimakreemi 3%

50 g riivitud õunu

100g iiriskomme

Krõbedik:

3 sl jahu

3 sl sulatatud Alma Eesti võid

2 sl heledat Muscovado suhkrut

Glasuur:

1 spl sidrunimahla

75 g tuhksuhkrut

Tuhksuhkur


Kuumuta ahi 200 C juurde. Määri donutsi pann korralikult võiga

Suures kausis sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda, sool ja kardemon.
Riivi õunad ja tõsta kõrvale oma järge ootama.

Teises kausis sega muna, piim, kohupiim  ja riivitud õunad ning sega kuni kõik on korralikult segunenud. Ühenda kuivained ja vedelik omavahel kuni saad ühtlase taigna. Pane taigen pritskotti oma järge ootama.
Krõbediku jaoks sega jahu ja suhkur. Lisa sulatatud või  ning sega ühtlaseks puruks.
Pritsi taigen muffinipanni süvenditesse nii, et süvendid oleksid täidetud 2/3 osas. 
Tee iiriskommid pooleks ning torka iga muffinitaigna sisse 4 poolikut iiriskommid võrdsete vahedega.
Raputa peale krõbedik.
Küpseta ahjus 20 minutit. Lase donutsidel pannil jahtuda 5 minutit ning siis tõsta need jahtuma restile.

Suhkruglasuuri valmistamiseks sega omavahel sidrunimahl ja tuhksuhkur ning sega ühtlaseks massiks. Pane saadud segu pritskotti ning kaunista sellega donutsid. 


vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50