Mõnusad kohupiimaga donutsid, mille sees on iiriskommid ning peal mõnus karamelline krõbedik. Pehmed ja maitsevad eriti hästi koos klaasi külma piimaga.
Koostisosad:
150 g jahu
30 g heledat Muscovado suhkrut
0.5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0.5 tl kardemoni
0,25 tl soola
1 muna
100 ml Alma piima
100 g Alma kohupiimakreemi 3%
50 g riivitud õunu
100g iiriskomme
Krõbedik:
3 sl jahu
3 sl sulatatud Alma Eesti võid
2 sl heledat Muscovado suhkrut
Glasuur:
1 spl sidrunimahla
75 g tuhksuhkrut
Tuhksuhkur
Kuumuta ahi 200 C juurde. Määri donutsi pann korralikult võiga
Suures kausis sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda, sool ja kardemon.
Riivi õunad ja tõsta kõrvale oma järge ootama.
Teises kausis sega muna, piim, kohupiim ja riivitud õunad ning sega kuni kõik on korralikult segunenud. Ühenda kuivained ja vedelik omavahel kuni saad ühtlase taigna. Pane taigen pritskotti oma järge ootama.
Krõbediku jaoks sega jahu ja suhkur. Lisa sulatatud või ning sega ühtlaseks puruks.
Pritsi taigen muffinipanni süvenditesse nii, et süvendid oleksid täidetud 2/3 osas.
Tee iiriskommid pooleks ning torka iga muffinitaigna sisse 4 poolikut iiriskommid võrdsete vahedega.
Raputa peale krõbedik.
Küpseta ahjus 20 minutit. Lase donutsidel pannil jahtuda 5 minutit ning siis tõsta need jahtuma restile.
Suhkruglasuuri valmistamiseks sega omavahel sidrunimahl ja tuhksuhkur ning sega ühtlaseks massiks. Pane saadud segu pritskotti ning kaunista sellega donutsid.