Tõeline klassika kevadisest rabarberist. Muretaignapõhjal ja biskviitkattega.
Vaja läheb.
Muretaigen:
270 g võid
400 g jahu
140 g suhkrut
2 muna
0.5 tl soola
1- 3 spl külma vett
Sega jahu, suhkur ja sool, lisa väikesteks tükikesteks lõigatud külm või ning näpi sõrmedega ühtlaseks puruks. Lisas lahtiklopitud muna ning lisa lusikatäie haaval külm vesi. Sõtku kuni saad ühtlase taigna. Kui taigen ei hakka korralikult kokku võid lisada veel vett. Tainast võid valmistada ka köögikombainiga. Mässi tainas toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.
Võta ahjuplaat suurusega ca 30*35 cm ja kata see küpsetuspaberiga. Rulli tainas plaadile ning torka taignasse kahvliga augud. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures ca 15-20 minutit.
Täidis:
800 g rabarberit
250 g suhkrut
Lõika rabarber ca 1 cm suurusteks tükkideks ning laota eelküpsetatud koogipõhjale. Raputa rabarberile suhkur.
Biskviitkate:
6 muna
125 g suhkrut
100 g jahu
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ( ca 10 minutit), sõelu juurde jahu. Sega ettevaatlikult, et taignast õhk välja ei tuleks. Pane saadud taigen rabarberile. Küpseta kooki ahjus 180 C juures 25-30 minutit. Lülita kuumus välja ja lase koogil ahjus jahtuda. Jahtunud koogile raputa tuhksuhkrut.