Klassikaline Prantsuse lõherilett

Jaga retsepti

Vaja läheb:

1 l köögiviljapuljongit

1 loorberi leht

3 nelki

400 g puhastatud (luudeta ja nahata) lõhefileed

200 g 30 % hapukoort

2 sl sidruni mahla

4 sl hakitud rohelist tilli

0,25 tl soola

0,25 tl jahvatatud musta pipart

1 tl rosee piparteri

Pane potti puljong, loorberi leht ja nelk. Lase segul keema tõusta ning lisa lõhefilee. keeda madalal kuumusel 10 minutit. Võta lõhe potist ja tõsta köögiaberile nõrguma ja jahtuma.

Purusta jahtunud lõhefillee kahvliga ning lisa hapukoor, sidruni mahl, till, sool, must pipar ja rosee pipar. Sega ühtlaseks ja maitsesta veel soola ja pipraga kui tundub, et on vähe maitset.  Kata kauss toidukilega ning aseta külmkappi vähemalt 1 tunniks maitsestuma.

Kaunista enne serveerimist tilli ja mõne rosee pipra teraga. Serveeri koos krõbedate näkileibadega.

vaata veel:

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad