Kirsi-martsipanikook kreeka jogurtiga.

Jaga retsepti


Mõnus mahlane kook, mida on imelihtne valmistada.

Puru:
200g jahu
50 g suhkrut
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g martsipanimassi, peeneks hakitud
180 g võid Alma Eesti võid

Sega kuivained omavahel.
Tükelda külm või ja näpi koos teiste ainetega ühtlaseks puruks.

Täidis:
150 g suhkrut
2 muna
600 g  Alma musta kirsi kreeka jogurtit
200 g sügavkülmutatud kirsse, sulatatud ja nõrutatud
50 g Alma Eesti võid

Sega munad suhkruga ja lisa kreeka jogurt ning sulatatud või.

Koogi kokkupanek:
Jaga puru kaheks osaks ning pane üks osa küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (vormi läbimõõt 20 cm). Suru puru kergelt vastu koogivormi põhja. 
Lisa jogurti  segu ja kata see kirssidega. 
Kata ülejäänud puruga.
Küpseta ahjus 180 C juures ca 50 minutit. Tõsta kuumus 200 C juurde ja küpseta veel 10-15 minutit.
Lase täielikult jahtuda enne serveerimist.

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga



vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis