Keefiritaignaga kohupiimakook

Jaga retsepti

Üks mõnus kohupiimakook, mille taigen valmis keefiriga ja imelihtsalt. Kook on mahlane ja mõnusalt rosinane.

Taigna jaoks läheb vaja

125 ml Alma keefiri

200 g jahu

1 munakollane

1 spl toiduõli

20 g Alma Eesti võid

1 spl suhkrut

0,25 tl soola

0,5 tl soodat

Pane kaussi keefir, munakollane, sool, suhkur ja sooda. Jäta tainas seisma 5 minutiks ja lisa toiduõli ning sega ühtlaseks. Teises kausis sega jahu ja toasoe või ning lisa saadud segu keefirisegule. Sega tainas ühtlaseks ning sõtku taigent kuni see on läikiv ja sile ning lööb kausi küljest lahti.

Kata tainas toidukilega ning jäta seisma 30 minutiks.

Samal ajal valmista koogi täidis.

Täidiseks läheb vaja:

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

100 g suhkrut

150 g rosinaid

2 pakki Alma maitsestamata kohupiimakreemi 3%

100 g Alma Eesti võid

pisut soola

Vahusta munad suhkruga ning lisa kohupiim ja sulatatud või. Lisa pestud rosinad ning sool ja sega ühtlaseks.

Rulli taigen ca 20 cm suuruseks ringiks ning pane see võiga määritud ahjuvormi.

Lisa taigna peale kohupiimatäidis.

Küpseta ahjus 200 C juures ca 45 minutit. Lase pisut jahtuda enne söömist. 

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-ga

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Leiva- õunamuffinid kohupiimakattega

  Väikesed ja mõnusad leivamuffinid kohupiimaga eesti sünnipäevaks. Sellest kogusest saad 6 koogikest.Koostisosad:100 g riivleiba 300 g riivitud õunu50 g sulatatud

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300