Keefiritaignaga kohupiimakook

Jaga retsepti

Üks mõnus kohupiimakook, mille taigen valmis keefiriga ja imelihtsalt. Kook on mahlane ja mõnusalt rosinane.

Taigna jaoks läheb vaja

125 ml Alma keefiri

200 g jahu

1 munakollane

1 spl toiduõli

20 g Alma Eesti võid

1 spl suhkrut

0,25 tl soola

0,5 tl soodat

Pane kaussi keefir, munakollane, sool, suhkur ja sooda. Jäta tainas seisma 5 minutiks ja lisa toiduõli ning sega ühtlaseks. Teises kausis sega jahu ja toasoe või ning lisa saadud segu keefirisegule. Sega tainas ühtlaseks ning sõtku taigent kuni see on läikiv ja sile ning lööb kausi küljest lahti.

Kata tainas toidukilega ning jäta seisma 30 minutiks.

Samal ajal valmista koogi täidis.

Täidiseks läheb vaja:

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

100 g suhkrut

150 g rosinaid

2 pakki Alma maitsestamata kohupiimakreemi 3%

100 g Alma Eesti võid

pisut soola

Vahusta munad suhkruga ning lisa kohupiim ja sulatatud või. Lisa pestud rosinad ning sool ja sega ühtlaseks.

Rulli taigen ca 20 cm suuruseks ringiks ning pane see võiga määritud ahjuvormi.

Lisa taigna peale kohupiimatäidis.

Küpseta ahjus 200 C juures ca 45 minutit. Lase pisut jahtuda enne söömist. 

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-ga

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja:

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2