Koostisosad:
1 sl võid + veel pisut ahjuvormi määrimiseks
450 g kartuleid
1 tl jahu
100 g vahukoort
50 g vett
1 purustatud küüslauguküüs
180 g sulatatud juustu
0,5 tl suitsutatud paprikapulbrit
Maitsestamiseks soola ja pipart
Valmistamine:
- Määri ümmargune ahjuvorm võiga korralikult kokku.
- Lõika kartulid nii peeneteks viiludeks kui võimalik.
- Sulata pannil 1 sl võid ning lisa jahu.
- Kuumuta jahu võis üks minut ja lisa koor ning vesi.
- Keeda 3-5 minutit, kuni kaste pakseneb nii, et katab lusika.
- Lisa kastmele küüslauk, sulatatud juust ja suitsupaprika pulber. Kuumuta kastet madalal kuumusel kuni sulatatud juust on korralikult sulanud ja kaste ühtlane. Maitsesta soola ja pipraga.
- Pane kartulid kaussi. Vala peale pool kastet ning käsi kasutades sega kartuleid nii, et need seguneks korralikult kastmega. Võta korraga peotäis kartuleid ja pane need ahjupannile- imiteerides kartuli kuju. Tee sama kõigi kartulitega.
8.Kalla ülejäänud kaste kartulitele.
9.Kata ahjuvorm fooliumiga, et kartulid ei pruunistuks liiga kiiresti.
10.Küpseta 200 C juures 30 minutit ja siis eemalda foolium ning küpseta veel ca 30 minutit või kuni kaste mullitab kenasti ja kartulid on kuldpruunid ning korralikult läbi küpsenud.
- Lase jahtuda 10 minutit ja siis serveeri.