Küpsised on huvitava krõmpsuva struktuuriga ja kergelt soolakad. See retsept on just neile kes armastavad krõbedaid küpsiseid.
Sellest kogusest saab 25 küpsist
Vaja läheb:
170 g toasooja võid
150 g suhkrut
2 munakollast
0,5 tl soola
1 tl vanillisuhkrut
160 g jahu
75 g kartulikrõpse, purustatud
90 g hakitud kreeka pähkleid
Küpsiste katmiseks:
50 g suhkrut
25 tk kreeka pähkleid, terveid
Vahuta või ja suhkur heledaks vahuks. Lisa munakollased, sool ja vanillishukur ning vahusta kuni saad ühtlase vahu. Lisa vahule jahu, purustatud kartulikrõpsud ja hakitud kreeka pähklid. Sega kuni saad ühtlase taigna. Kaalu taigen ja jaga see 25-ks võrdseks tükiks. Vormi käte vahel igast tükist ümmargune pall ja veereta seda suhku sees nii, et pall oleks ühtlaselt suhkruga kaetud. Astea suhkruga kaetud pall küpsetuspaberile ahjuplaadi peale ning vajuta pall käega pisut lapikumaks. Kaunista küpsis pealt kreeka pähkliga.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 15-17 minutit või kuni küpsised on servadest pisut pruunikad.