Kaneelisaiad, mis on lihtsalt head.

Jaga retsepti

Lihtsad, mõnusad ja imelised kaneelisaiad.

Taigna jaoks läheb vaja:

25 g pärmi

100 g suhkrut

0,5 tl soola

250 ml piima

450 g jahu

120 g võid

Vedelda pärm suhkuga ning lisa käesoe piim. Lisa sool ja jahu. Sõtku taigen ühtlaseks. Lisa toasoe pehme või ning sõtku taigent ca 10 minutit, kuni taigen on pehme ning elastne. Võid sõtkuda taigent käsitsi või teha seda lauamikseriga.

Pane taigen õlitatud kaussi ning kata kauss pealt toidukilega. Aseta taigen kerkima sooja kohta ca 1 tunniks.

Täidise jaoks läheb vaja:

75 g heledat Muscovado suhkrut

50 g võid, toasoe

2 spl kaneeli

Sega omavahel või, kaneel  ja suhkur ühtlaseks massiks

Määrimiseks muna ning kaunistuseks mandlilaaste

 

Rulli kerkinud tainas ristkülikuks 30*20 cm ning määri taignale ühtlaselt võisegu. Voldi tainas kokku ristkülikuks 30*10 cm nii, et kaneelisegu jääb sissepoole. Lõika taignast ca 2 cm laiused ribad ning keeruta neid ning rulli need keerud kokku rullideks. Pane rullid määritud muffinipanni pesadesse ning lase rullidel kerkida ca 15 minutit. Määri rullid munaga ning kaunista mandlilaastudega. Küpseta saiu ahjus 200 C juures ca 20 minutit kuni need on mõnusad kuldpruunid.

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Röstitud räimedega salat

Mõnus kerge salat, mis sobib hästi tähistamaks Eesti sünnipäeva.  Koostisosad: 300 g (värskeid) pisikesi kartuleid 300 g puhastatud räimefileed +

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50