Lihtsad, mõnusad ja imelised kaneelisaiad.
Taigna jaoks läheb vaja:
25 g pärmi
100 g suhkrut
0,5 tl soola
250 ml piima
450 g jahu
120 g võid
Vedelda pärm suhkuga ning lisa käesoe piim. Lisa sool ja jahu. Sõtku taigen ühtlaseks. Lisa toasoe pehme või ning sõtku taigent ca 10 minutit, kuni taigen on pehme ning elastne. Võid sõtkuda taigent käsitsi või teha seda lauamikseriga.
Pane taigen õlitatud kaussi ning kata kauss pealt toidukilega. Aseta taigen kerkima sooja kohta ca 1 tunniks.
Täidise jaoks läheb vaja:
75 g heledat Muscovado suhkrut
50 g võid, toasoe
2 spl kaneeli
Sega omavahel või, kaneel ja suhkur ühtlaseks massiks
Määrimiseks muna ning kaunistuseks mandlilaaste
Rulli kerkinud tainas ristkülikuks 30*20 cm ning määri taignale ühtlaselt võisegu. Voldi tainas kokku ristkülikuks 30*10 cm nii, et kaneelisegu jääb sissepoole. Lõika taignast ca 2 cm laiused ribad ning keeruta neid ning rulli need keerud kokku rullideks. Pane rullid määritud muffinipanni pesadesse ning lase rullidel kerkida ca 15 minutit. Määri rullid munaga ning kaunista mandlilaastudega. Küpseta saiu ahjus 200 C juures ca 20 minutit kuni need on mõnusad kuldpruunid.