Suvine salat köögiviljade ja kanamaksaga. Kanamaks valmib kiirelt ja jääb väga mõnusalt hõrk. Oluline on kanamaksa mitte üle küpsetada.
Salat on kahele.
Vaja läheb:
250 g kanamaksa
2 spl toiduõli
maksa maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart
1 lehtsalat või salatisegu (ca pool pakki)
40 g kollaseid kirsstomateid
40 g rediseid
pool punasest sibulast
2 keedetud muna
pisike peotäis granaatõunaseemneid
Salati kastme valmistamiseks:
10 suurt basiilikulehte
3 spl balsamiäädikat
2 spl mett
3 spl oliivõli
maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart.
Puhasta kanamaks kelmetest ja lõika ca 2- 3 cm suurusteks tükkideks. Pane pannile toiduõli. Lisa kuuma õli sisse kanamaksa tükid. Prae maksa kiiresti nii, et maks jääks sest pehme ja kergelt roosa. Maitsesta maks soola ja purustatud musta pipraga.
Pese ja puhasta salat ning köögiviljad. Lõika need endale sobivateks tükkideks ning aseta vaagnale. Lisa vaagnale ka veeranditeks lõigatud keedetud munad ja kanamaks. Kõige lõpuks lisa granaatõunaseemned.
Salatikastme valmistamiseks pane blenderisse kõik kastme koostisosad (va sool ja pipar) ning blenderda ühtlaseks vedelikuks. Maitsesta kaste soola ja purustatud musta pipraga ning nirista kaste salatile. Serveeri kohe.