Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis.
Pasteedi jaoks läheb vaja:
800 g kanamaksa
2 sibulat
160 ml vahukoort
100 g võid
2 küüslauguküünt
musta jahvatatud pipart
soola
praadimiseks toiduõli
Pohlatarretise jaoks läheb vaja:
150 g pohli (sobivad ka külmutatud)
100 ml vett
3-4 spl suhkrut
1 tl želatiini
Prae pannil toiduõli sees peeneks hakitud sibul ja küüslauk, kuni need on kergelt pruunikad. Lisa tükeldatud maks ning prae mõni minut kõrgel kuumusel. Ole ettevaatlik, et maksa mitte üle küpsetada- maks peab jääma seest roosakas.
Pane maks köögikombaini ning purusta ühtlaseks massiks. Lisa vahukoor ning vahusta ühtlaseks. Lisa toasoe või ning vahusta veel ühtlaseks massiks. Tõsta valmis pasteet kausikestesse ning jäta ruumi, et saaksid lisada ka tarretise.
Pane želatiin väikese veega punduma. Tarretise vamistamiseks pane pohlad koos veega keema ning keeda kuni pohlad on pehmed. Hõõru pohlad läbi sõela, et saaksid ühtlase ilma kestadetta püree. Lisa suhkur ja želatiin ning kuumuta keemiseni kuni želatiin on täielikult sulanud.
Lase tarretisel jahtuda toatempratuurini enne kui kallad selle pasteedile. Säilita valmis pasteeti külmkapis.