Kaiserschmarren ehk imperaatori segadus, mis on saanud oma nime Austria imperaatori Franz Jozeph I järgi.
See on rebitud ja karamellistatud pannkook, mida serveeritakse moosiga ning mis on kas desserdiks või lausa eraldi toidukorraks.
Krõbe, magus, maitsev jne. Tõesti üks põnev variatsioon paknnkoogist kui sellisest.
Allpool toodud kogused on mõeldud 3-4 le sööjale.
Koostisosad:
4 muna
125 g jahu
150 g piima
6 ml konjakit+ veidi veel rosinate leotamiseks
näpuotsaga soola
sidrunikoort, riivitud
15 g võid
90 g suhkrut+ 100 g suhkrut pannkoogi karamelliseerimiseks
25 g rosinaid
Pane rosinad konjakisse likku
Sega blendris munakollased, piim, jahu, rumm, sidrunikoor ja sool.
Vahusta munavalged 90 g suhkruga tugevaks vahuks. Sega vahustatud munavalged taignasse.
Sulata pannil (pann peab olema selline, mille saad ka ahju panna) või ja kalla sinna taigen. Raputa peale konjakis leotatud rosinad. Küpseta pannkooki pliidil ca 2-3 minutit ja tõsta siis pann ahju 170 C juurde ning küpseta kuni pannkook on pealt kuldpruun.
Võta kook ahjust ja rebi kahvlitega tükkideks.
Pane 100 g suhkrut pannile ning kuumuta seda kuni suhkur on sulanud ja pisut karamellistunud. Lina sinna rebitud pannkoogitükid ning keeruta neid karamelliseeritud suhkrus. Serveeri kohe koos moosiga. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.