Jõuluhõnguline Pavlova kaneeli ja mandariini täidisega

Jaga retsepti


Pavlova on üks mu lemmikutest. Aga jõulude eel sobiks hästi pisut modifitseeritud Pavlova.
Kaneeline besee ja täidiseks vahukoor ning mandariintäidis.
Besee magusus ja pisut mõrkjas mandariinitäidis annavad kokku ühe ütlemata mõnusa maitsekombinatsiooni. Et tuua juurde pisut magusust lisasin ka mees glasuuritud hurmaad aga selle võib ka vabalt ära jätta. Kõike tuleb teha vastavalt oma maitsele. 😊

Koostisosad:

Besee:
4 munavalget
220 g suhkrut
2 tl kaneeli
2 sl maisitärklist
2 sl valge veiniäädikat

Vahukoore täidis:
400 ml vahukoort
2 spl suhkrut

Mandariintäidis:
100 g suhkrut
200 g värskelt pressitud mandariinimahla
300 g kooritud mandariinisektoreid

Meega glasuuritud hurmaa:
1 spl mett
1 väikesteks tükkideks tükeldatud hurmaa

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa osade kaupa kaneeliga segatud suhkur. Vahusta kuni saad tugeva vahu ning suhkur on vahu sees täielikult sulanud. Lisa maisitärklis ja valge veini äädikas ning sega ühtlaseks. Tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile ca 8 -10 cm läbimõõduga pesad. Pesade keskele tee väike lohk, et hiljem oleks kuhu täidis panna.
Kuumuta ahi 150 C-ni. pane besee ahju ja alanda kuumus 110 C-ni. Küpseta beseed ahjus 60 minutit. Lülita ahju kuumutus välja ja lase beseel ahjus jahtuda.

Samal ajal valmista mandariinitäidis. Keeda suhkrust ja mandariinimahlast kleepuv siirup. Lisa mandariinisektorid ja lase keeda madalal kuumusel ca 5 minutit. Jahuta täidis enne kasutamist.

Sulata potis mesi ja lisa tükeldatud hurmaa.

Vahusta vahukoor suhkruga ja pane koogid kokku vahetult enne serveerimist.

Tõsta beseepõhjale vahukoor, mandariinitäidis ja soovi korral ka meega glasuuritud hurmaa.


Head maiustamist! 😊

vaata veel: