Il Falconiere šokolaadikook

Jaga retsepti

Toskaana toiduretsept nr.24

Mõnus šokolaadine kook pirnidega.
Kogus on mõeldud kaheksale:
Koostisosad koogile:
125 g võid+ veel pisut ramekninide määrimiseks
100 g suhkrut
2 muna
1,5 sl rummi
1 sl espressot
0,75 sl küpsetuspulbrit
50 g jahu+ veel ramenkinide määrimiseks
15 g  magustamata kakao pulbrit
2 valminud pirni (aga need ei tohi olla pehmed)
Kuumuta ahi 120 C-ni.
Määri võiga ja puista üle jahuga 8 ramenkini vormi.
Vahusta toasoe või suhkruga, kuni saad pehme vahuse kreemi. Lisa ühekaupa munad ning vahusta veel.
Lisa rumm ja espresso. 
Sõelu kaussi jahu, kakao ja küpsetuspulber. Lisa see segu osade kaupa või-munasegusse. Sega õrnalt taignasse ka pirnitükid.
Täida ramekninid umbes poolenisti. Aseta ramenkinid ahjuvormi, kuhu saad lisada keeva vett. Täida ahjuvorm keeva veega ramenkinide poole kõrguseni.
Küpseta kooke ahjus 120 C juures 10 minutit. Siis tõsta ahjutemperatuur 175  C-ni ja küpseta veel ca 15 minutit või kuni segu on tardunud.
Võta kook ramenkinidest välja ja serveeri taldrikul koos vanillikastme või vanillijäätisega.
                          

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad