Hernesupp Maroko vürtsidega

Jaga retsepti



In English

Hernesupp, mis on peaaegu tavaline.😊 Supile lisatud on Maroko maitseainesegu, mis annab natuke vürtsika ja magusa nüansi Eestimaisele hernesupile.
Maroko maitseainesegus on koriandriseemneid, fenkoliseemneid, vürtsköömenit, ingverit, kaneeli, safranit ja musta pipart.


Maroko maitseainesegu
2 tl koriandriseemneid
1 tl vürtsköömenit
0,5 tl fenkoliseemneid
0,5 tl jahvatatud ingverit
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl musta pipart
näpuotsatäis safranit

Uhmerda kõik koostisosad pulbriks. Pane segu kaanega suletavasse purki. Supile kasutad sellest ainult 3 tl. Ülejäänu jääb järgmisi kokkamiskordi ootama.

Hernesupp
100 g odrakruupe
225 g herneid, kollased ja terved
ca 1 kg suitsuribi
1,3 l vett
2 suurt porgandit
1 suur sibul

Pese herned ja odrakruubid. Leota neid ca 1 tund.
Mina valmistasin supi Crock-potis ehk slowcookeris aga suppi saab teha edukalt ka ahjus malmpotis.
Lisa potti suitsuribid, herned, odrakruubid, vesi ja keeda madalal kuumusel kuni 5 tundi. Ahjus malpotis 120 C juures ja Crock-potis “low heat” režiimil.
Riivi porgandid, tükelda sibulad ning prae neid kuni sibul on ilus klaasjas ja porgand pehme. Lisa 3 tl  Maroko maitseainesegu ja kuumuta koos sibula-porgandi seguga kuni maitseainetest hakkab eralduma mõnusat aroomi.
Kui herned ja odrakruubid on pehmed ja liha kondi küljest lahti, siis lisa supile praetud porgandi-sibula segu. Vajadusel maitsesta suhkru ja soolaga. Lisa roheline hakitud till ja ongi supp söömiseks valmis.
Serveerimiseks sobib hästi omaküpsetatud karask.


vaata veel:

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku