Datlipudingu retseptiks sain inspiatsiooni viimasest reisist Dubaisse, kus datlid olid kogu aeg olemas ning need maitsesid imeliselt. Siin on tegu mõnusa magustoiduga, mida on lihtne valmistada ning mida saab ette valmis teha ning pärast serveerida.
Vaja läheb:
Vormi määrimiseks võid
1 l piima
2 tl vanillisuhkrut
3 tl suhkrut
200 g pehmeid, puhastatud datleid
1 tl soola
190 g pudruriisi
peotäis rosinaid
0,5 tl kaneeli
3 dl vahukoort
Pane potti piim, vanillisuhkur, suhkur ja datlid ning lase segul keema tõusta, keeda mõni minut, kuni datlid on pehmenenud. Vala saadud segu blenderisse ja purusta ühtlaseks.
Kuumuta ahi 180 C juurde. Määri ahjuvorm võiga ning pane ahjuvormi riis, kaneel ja rosinad. Kalla riisi peale datlipiim ning sega ühtaseks. Kata ahjuvorm pealt fooliumiga ning pane ahju ca 1 tunniks. Iga 20 minuti tagant võta vorm korraks ahjust ja sega läbi, et riis ei vajuks põhja. Kata uuesti fooliumiga ja pane ahju. Kui tund on möödunud ja riis pehme, siis võta vorm ahjust ja sega korralikult läbi. Lisa vahukoor ja sega- see on vajalik, et saaksid kreemise pudingu. Serveeri koos jäätise ja vaarika toormoosiga aga datlipuding maitseb hästi ka niisama.