Mehhiko mõnusad saiakesed, millel on äge muster ja mõnus karamelline täidis. Need küpsetised näevad väga ägedad välja ja tegemine ei olegi nii keeruline kui algusl tundub.
Sellest kogusest saab 8 conchat.
Vaja läheb taignale:
250 g jahu
60 g suhkrut
1 tl kuivpärmi
0,25 tl soola
50 g võid toatemperatuuril
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
90 ml käesooja piima
Täidiseks:
ca 100g keedetud kondenspiima
Sega omavahel jahu, suhkur, pärm, sool ja vanillisuhkur. Lisa lahtiklopitud muna ja piim ning sega taignaks. Lisa tükeldatud toasoe või ning sõtku ühtlaseks taignaks 7 minutit. Pane taigen õlitatud kaussi ning kata toidukilega. Jäta taigen kerkima sooja kohta, kuni see on kerkinud kahekordseks. Jaga saadud taigen kaheksaks võrdseks osaks ning rulli need käte vahel ümarateks pallideks. Suru pallike lapikuks ning pane pallikese keskele ca 10 g keedetud kondenspiima ning suru pall ilusti uuesti kinni ning rulli ümmarguseks.
Pane pallikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Kui taigen kerkib valmista krõbekate. selleks läheb vaja:
50 g võid
50 g suhkrut
60 g jahu
0,5 l kaneeli
Vahusta või suhkruga ühtlaseks vahuks. Lisa jahu ja kaneel ning sega ühtlaseks. Saad pastataolise massi, mis jaha kaheksaks võrdkeks osaks. Rulli iga osa käte vahel pallikeseks ning suru käte vahel lamedaks ringiks. Võid kasutada rullimiseks ka väikest rulli. Ring peab olema nii suur, et katab täielikult taignapalli ning ulatub ka pisut ahjupannile (see on kergimise jaoks, siis jääb kerkinud pall ilusti krõbekihiga kaetud). Kui taignapallid on krõbekihiga kaetud, siis lõika krõbedale kihile terava noaga soovitud muster. Mehhikos on olemas selleks spetsiaalsed Concha lõikurit- minul sellis ei ole aga kasutasin peenikese ja terava teraga taignamustrilõikurit.
Kui taignapallid on krõbekihiga kaetud ning muster sisse lõigatud, siis jäta taignapallid kerkima. Need peavad kerkima suuruselt kahekordseks. Muster venib ilusti kerkimise käigus välja.
Pane kerkinud conchad ahju küpsema 165 kraadi juurde ja 2o minutit.
Lase enne serveerimist jahtuda.