Burger sealihapihvi ja röstitud paprikaga

Jaga retsepti

 

Kuklid:
700 g jahu
50 g suhkrut
1 tl soola
230 ml piima
120 ml toiduõli
50 g pärmi
1 muna
Seemneid kuklitele kaunistuseks
Vedelda pärm suhkruga.
Sega kokku kõik koostisosad ( va. jahu).
Jahu lisa osade kaupa. Jahu kogust reguleeri taigna tugevuse järgi
Pane taigen kerkima 75 minutiks.
Vormi kukliteks, määri muna-vee seguga ning lisa seemneid kuklitele kaunistuseks.
Jäta sooja kohta kerkima ca 15 -30 minutiks.
Küpseta ahjus 200 C juures ca 20 minutit

Sealihapihvid:
500 g seahakkliha
2 spl hakitud kappareid
1 tl tšilli helbeid
1 muna
Soola
Pipart
Sega kõik koostisosad ühtseks taignaks.
Vormi suured ca 8 cm läbimõõduga pihvid.
Küpseta grillil , kuni pealispind on pruun ja pihv on seest mahlane.
Röstitud paprika:
2 paprikat
Toiduõli
Puhasta paprikad ja lõika sektoriteks ning määri õliga.
Rösti grillil.
Kaste:
200 g hapukoort
2 spl teralist Dijoni sinepit
Soola
Pipart
1 spl Tumedat Muscovado suhkrut
Sega kõik koostisosad.

Burgeri kokkupanek:
Lõika kukkel pooleks
Määri kaste mõlemale kukli poolele
Aseta kukli vahele pihv, juust, röstitud paprika ja rucola lehed.

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2