Suvine eelroog või väike amps suveõhtusse. Valmib kiirelt ja on maitselt kergelt magus ja vürtsikas.
Retsept kahele
Vaja läheb:
4 Ciabatta – viilu ( ca 1 cm paksusega)
50 + 25 g võid, praadimiseks
200 g tooreid suuri krevette
3 spl magusat tšillikastet
4 küüslaugu küünt
maitsestamiseks soola ja purustatud musta pipart
100 g kirsstomateid
värsket basiilikut
Prae Ciabatta viilud võis (kasuta ära 50 g) mõlemalt pool helepruuniks. Puhasta krevetid. Pane pannile või (kasuta ära ülejäänud 25 g) ning lisa pannile purustatud küüslauk. Prae küüslauk kergelt läbi ning lisa 3 spl magusat tšillikastet. Keeda kastet umbes 1 minut ja lisa pannile krevetid. Maitsesta soola ja purustatud musta pipraga. Anna krevettidele kergelt kuumust nii, et nad ei küpseks üle (krevetid muutuvad roosakaks). Tõsta krevetid pannilt ära oma järge ootama.
Lisa pannile poolitatud kirsstomatid ning prae neid mõlemalt poolt mõni minut niikaua kui tomatid muutuvad pehmeks. Nüüd tõsta Ciabatta viiludele kirsstomatid ja krevetid ning nirista peale kõik pannil olev kaste. Kaunista rohkelt värske basiilikuga ning serveeri kohe.