Imeline kooslus, mis sobib omavahel imehästi. Kerge kardemonine maitse ja apelsini hapukus ning kirsiks tordil passioniviljasiirup.
Koogipõhjale läheb vaja:
2 munakollast
130 g võid
100 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
65 g isekerkivat jahu
0,25 tl kardemoni
50 g hapukoort
Besee jaoks läheb vaja:
2 munavalget
100 g suhkrut
peoga mandlilaaste
Kreemi jaoks läheb vaja:
200 g toorjuustu
175 g vahukoort
75 g suhkrut
75 g fileeritud ning tükeldatud apelsini
50 g Monini passionivilja siirupit
Kaunistuseks: marmelaadikomme, šokolaadimune.
Vahusta või suhkruga ning lisa juurde munakollased ning vahusta ühtlaseks.
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kardemon ja sool ning sega läbi. Lisa kuivainete segu muna-võisegule ning sega ühtlaseks. Kõige lõpus lisa juurde hapukoor ning sega ühtlaseks taignaks.
Vooderda kaks koogivormi (ca 22 cm läbimõõduga) küpsetuspaberiga ning jaga tainas nende vahel.
Besee jaoks vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa suhkur. Vahusta veel kuni kogu suhkur on sulanud. Jaga besee pooleks ning laota koogivormidesse taigna peale. Raputa peale mandlilaastud. Küpseta koogipõhju ahjus 175 C juures 20-25 minutit. Võta ahjust ning lase enne kreemi vahele panekut täielikult jahtuda.
Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ning lisa toesoe toorjuust ja vahusta ühtlaseks vahuks. Lisa fileeritud apelsini tükid. Määri saadud kreem ühe koogipõhja peale ja nirista ühtlaselt kreemi peale passionivilja siirup ning tõsta peale teine koogipõhi.
Lase koogil seista külmkapis üleöö, et kook taheneks ja maitsed ühtlustuksid.
Kaunista vastavalt oma soovidele.