Selle aasta esimene rabarber sai Brita koogi sisse. Mõnus kevadine maitse. Rabarber on ikka nii hea.
Koogipõhi:
150 g toasooja võid
125 g suhkrut
3 munakollast
120 g nisujahu
0,5 tl soola
2 tl küpsetuspulbrit
1oo g piima
Beseekate:
3 munavalget
170 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
Kohupiimatäidis
200 g vahukoort
3 spl suhkrut
300 g rasvatut kohupiimapastat
Rabarberitäidis:
300 g puhastud rabarberi tükke
3 spl suhkrut
2 tl maisi tärklist
2+2 spl vett
Taigna valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Lisa ühekaupa munakollased. Sega omavahel küpsetuspulber, sool ja jahu. Lisa kuivainete segu vaheldumisi piimaga vahustatud võile ning sega ühtlaseks taignaks. Määri saadud taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Beseekatte valmistamiseks vahusta munavalged vahule ja lisa osade kaupa suhkrud. Vahusta kuni suhkur on sulanud ja oled saanud tiheda ühtlase beseemassi. Tõsta saadud segu taignale ning määri taignale laiali.
Küpseta ahjus 175 C juures ca 25 minutit, kuni beseekate on mõnusalt krõbe ja kook alt poolt ka pruunistunud.
Võta tordipõhi ahjust ja lase sellel jahtuda.
Kohupiimatäidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks. Lisa kohupiim ning vahuts veel kuni saad tugeva ühtlase vahu.
Rabarberi täidise valmistamiseks pane rabarber 2 spl vee ja suhkruga potti ning hauta kuni rababer on pehme. Sega maisitärklis 2 sl veega ning lisa saadud segu rabarberile. Lase segu korraks keema tõusta. Võta pliidilt ja jahuta.
Lõika jahtunud koogipõhi kaheks ühesuuruseks tükiks. Määri ühele poolele kohupiimatäidis ja rabarberitäidis. Tõsta teine pool koogipõhjast rabarberitäidise peale. Pane kook külmkappi tahenema. Kõige parem on kook järgmisel päeval.