Bao kukliga burgerid

Jaga retsepti

Toidureisilt jäid meelde aurutatud kuklid ehk baod, mis maitsesid hästi ja olid imeliselt õhulise konsistentsiga.

Aurutatud kuklid sobivad hästi ka burgeri kukliks. Seekord siis burgeri retsept aurutatud kuklite, veiseliha pihvi, salati ja wasabi kastmega.

Bao taigna koostisosad:
240 ml sooja vett
3 sl suhkrut
1 pakk kuivpärmi
400 g jahu
3 sl toiduõli
0,5 tl soola
1,5 tl küpsetuspulbrit

Sega soe vesi, suhkur ja pärm suures kausis ja seista 5 minutit. Lisa hulka kõik teised koostisosad (v.a küpsetuspulber). Sõtku tainast, kuni see muutub elastseks ja ühtlaseks (umbes 10 minutit).
Aseta taigen õliga määritud suurde kaussi ning keeruta tainast kausis nii, et tainas oleks igalt poolt kaetud õliga. Kata ja lase seista soojas kohas 1 tund või kuni taigna kogus on kahekordistunud.
Suru tainas alla ja lase seista 5 minutit. Sõtku taigna hulka küpsetuspulbri lahus (2 sl vett+ 1,5 tl küpsetuspulbrit). Lase taignal seista 10 minutit.
Jaga taigen ca 7-ks võrdseks osaks ja vooli pallideks. Pane aurutisse ja auruta 20 minutit. Lase 10 minutit jahtuda enne kui paned burgeri kokku.

Pihvid:
800 g veisehakkliha
2 spl kuivatatud praetud sibulat (võib kasutada ka röstsibulat)
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
viilutatud juustu

Sega kõik koostisosad ja vormi ca 100 g-sed pihvid. Küpseta pihve pannil kuni need on küpsed. Kui oled pööranud pihvil just teise poole, siis aseta kuumale äsja praetud poolele juustuviil. See sulab kui praed pihvi teist poolt.

Salati koostisosad:
65 g peeneks hakitud porgandit
110 g peeneks hakitud hiina kapsast
55 g peeneks hakitud punast sibulat
1 spl riisiäädikat
0,5 tl suhkrut
pisut soola

Sega kõik salati koostisosad ja jäta salat valmima.

Kaste:
200 g hapukoort
soola maitseks
wasabit vastavalt maitsele

Sega kõik koostisosad omavahel kokku.

Soovi korral viilutatud tomatit burgeri vahele


Burgeri kokkupanek:
Lõika kukkel pooleks ja määris mõlemale poole kastet. Pane alumisele kukli poolele viilutatud tomatid, pihv ning pihvile salat. Kata teise kukli poolega ja muidugi head isu!





vaata veel:

Eelroad

Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasooja) suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli 0,5 tl soola 1 poolik röstitud paprika 2 suuremat