Mõnus mahlane banaanileib.
Koostisosad:
2 muna
90 g toiduõli
115 g mett
1 tl vanilliekstrakti
200 g purustatud banaani (kõige parem on seda teha kahvliga)
100 g täisteraspeltajahu
60 g nisujahu
1 tl kaneeli
1 tl soodat
0,75 tl soola
4 tl röstitud sarapuupähklipuru
Sega munad, toiduõli ja mesi.
Lisa Valio PROfeel banaani proteiinijogurtijook, purustatud banaanid ning vanilliekstrakt.
Sega kuivained omavahel (jahud, sooda, sool, kaneel ja pähklipuru). Lisa saadu segu taignale.
Vooderda piklik leivavorm küpsetuspaberiga ja täida see taignaga.
Küpseta leiba 170 C juures ca 60 minutit, kuni leib on ilus kuldpruun. Jahuta pisut enne serveerimist.
Banaanileiva kõrvale valmistasin banaanimäärde, mis lisab mõnusa nüansi soojale leivale.
Banaanimäärde jaoks tükelda 1 banaan (tükid ca 1×1 cm) . Kuumuta pannil 30 g võid ja 2 tl tumedat Muscovado suhkrut. Lisa banaanitükid ja kuumuta seni, kuni banaan on pehmenenud ja kaetud Muscovado suhkru ja või seguga.