Banaanileib

Jaga retsepti

Üks ütlemata mõnus küpsetis, mida saab nautida noo soojalt kui külmalt.

Ka tegemine on väga lihtne ning vähe aega ja vaeva nõudev.

 

Vaja läheb:

125 g tooasooja võid

160 g heledat Muscovado suhkrut

200 g jahu

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

1 tl kaneeli

0,25 tl soola

1 tl soodat

1 tl küpsetuspulbrit

30 g pistaatsipähkleid, hakitud

3 + 1 küpsenud banaani

 

Soojenda ahi 180 C juurde.

Vahusta toasoe või suhkruga ühtlaseks vahuks ning lisa ühekaupa munad. Vahusta kuni saad mõnusa ühtlase vahu.

Sega omavahel jahu, sool, vanillisuhkur, küpsetuspulber, sooda ja kaneel. Lisas saadud segu või-munavahu hulka ning sega ühtlaseks taignaks. 

Purusta kahvliga 3 banaani ning lisa purustatud banaanid koos pistaatsiapähklitega taigna hulka ning sega ühtlaseks.

Vooderda piklik leivavorm küpsetuspaberiga ning kalla sinna taigen ja silu ühtlaseks. Koori viimane banaan ning lõika see pikuti pooleks. Suru banaanipooled taigna sisse. 

Pane vorm eelsoojendatud ahju ning küpseta  ahjus 50-60 minutit. Banaanileib on valmis siis, kui puidust tikk jääb leiba torgates puhtaks (mitte taignaseks). Võta leib ahjust ning lase sellel vormis ca 10 minutit jahtuda. Tõsta leib vormist alusele ja head isu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Tatrapätsikesed praetud kiluga

Selle retsepti teeb eriliseks pätsikestes kasutatud keedetud tatar, mis annab pätsikestele mõnusa konsistentsi ning praetud vürtsikilu, mis on kergelt krõbe

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50