Apelsiniparfee ja karamellisiirupiga glasuuritud hurmaa

Jaga retsepti

Kõik tsitruselised sobivad imeliselt talvistesse ja jõuluaegsetesse magustoitudesse. Apelsin annab kirka maitse ja mõnusa tekstuuri. Retseptis on kasutatud tervet, keedetud apelsini, mis purustatakse köögikombainiga ühtlaseks püreeks.

Vaja läheb:

1 apelsin

6 munakollast

60 g + 40 g suhkrut

70 g glükoosisiirupit

600 ml vahukoort

1 tl vanillisuhkrut

Näpuotsaga soola

2 küpset ja suurt hurmaad

2 sl tumedat suhkrusiirupit

Keeda apelsin koos koorega pehmeks ning jahuta täielikult. Püreesta jahtunud apelsin köögikombainiga ühtlaseks püreeks. Vahusta munakollased 60 g suhkru ja glükoosisiirupiga ühtlaseks vahuks. Lisa apelsinipüree ja sega ühtlaseks.

Vahusta vahukoor 40 g suhkru, vanillisuhkru ja soolaga ühtlaseks vahuks. Lisa saadud vaht apelsinipüree-munasegule. Sega väga õrnalt, et võimalikult palju õhku jääks segusse. Vooderda 2 liitrine leivavorm toidukilega ning kalla segu vormi. Kata segu pealt kilega ja pane vorm sügavkülma ning hoia seal üleöö.

Enne magustoidu serveerimist tükelda hurmaa suupärasteks tükkideks ning kuumuta pannil tume suhkrusiirup kergelt venivaks. Lisa hurmaatükid ning kuumuta mõni minut. Enne serveerimist lase hurmaal jahtuda.

Tõsta parfee toatemperatuurile ca 20 minutiks enne serveerimist. Serveeri parfeed koos glasuuritud hurmaaga.

Mõnusaid toiduelamusi!

 

 

 

vaata veel: