Prantsuse köögist pärit retsept, mis originaalis on valmistatud põldmarjadega. Kuna põldmarjade saadavus on meil kergelt öeldes tagasihoidlik, siis otsustasin kasutada sügavkülmutatud kultuurmustikaid. Pardikoivad on aeglaselt küpsetatud ja kombineeritud põneva apelsini-kaneelimaitsega. Siin toidus on kokku saanud tõelised jõulumaitsed.
Kogus: 4-le sööjale
Vaja läheb:
4 pardikoiba
2 sibulat
3 küüslauguküünt
2 sl nisujahu
250 ml kanapuljongit
200 ml punast veini
3 sl heledat suhkrusiirupit
soola ja musta jahvatatud pipart
1 apelsin
2 kaneelikoort
1 tähtaniis
2-3 rosmariini oksakest
300 g kultuurmustikaid, võivad olla ka sügavkülmutatud
Kuumuta ahi 160 C juurde.
Prae pannil pardikoibi mõlemalt poolt, alustades nahaga kaetud poolelt. Kui koivad on pruunistatud võta need pannilt ja lisa pannile sibulad ja küüslauk ning küpseta kuni need on pehmenenud ning hakkavad muutuma kuldseks.
Lisa pannile jahu ja kuumuta jahu pannil mõni minut. Lisas pannile punane vein ja puljong ning lase kastmel keema tõusta. Maitsesta kaste soola, musta pipra ning heleda suhkrusiirupiga.
Pane pardikoivad ahjuvormi. Lisa sinna 2/3 mustikatest, apelsini viilud, kaneelikoored, tähtaniis, ja rosmariini oksad. Kalla ahjuvormi kaste. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta ahjus 1 tund ja 30 minutit. Eemalda foolium ja tõsta ahjutemperatuur 180 kraadi juurde. Lase veel ca 1 tund ahjus küpseda kuni pardikoivad on pehmed ja pealt ilusa pruuni jumega.
Tõsta vorm ahjust ning lisa ülejäänud kultuurmustikad ning serveeri koos meeldivate lisanditega.



