Aeglaselt küpsetatud pardikoivad kultuurmustikate, apelsini ja kaneeliga

Jaga retsepti

 

Prantsuse köögist pärit retsept, mis originaalis on valmistatud põldmarjadega. Kuna põldmarjade saadavus on meil kergelt öeldes tagasihoidlik, siis otsustasin kasutada sügavkülmutatud kultuurmustikaid. Pardikoivad on aeglaselt küpsetatud ja kombineeritud põneva apelsini-kaneelimaitsega. Siin toidus on kokku saanud tõelised jõulumaitsed.

Kogus: 4-le sööjale

Vaja läheb:

4 pardikoiba

2 sibulat

3 küüslauguküünt

2 sl nisujahu

250 ml kanapuljongit

200 ml punast veini

3 sl heledat suhkrusiirupit

soola ja musta jahvatatud pipart

1 apelsin

2  kaneelikoort

1 tähtaniis

2-3 rosmariini oksakest

300 g kultuurmustikaid, võivad olla ka sügavkülmutatud

Kuumuta ahi 160 C juurde. 

Prae pannil pardikoibi mõlemalt poolt, alustades nahaga kaetud poolelt. Kui koivad on pruunistatud võta need pannilt ja lisa pannile sibulad ja küüslauk ning küpseta kuni need on pehmenenud ning hakkavad muutuma kuldseks. 

Lisa pannile jahu ja kuumuta jahu pannil mõni minut. Lisas pannile punane vein ja puljong  ning lase kastmel keema tõusta. Maitsesta kaste soola, musta pipra ning heleda suhkrusiirupiga.

Pane pardikoivad ahjuvormi. Lisa sinna 2/3 mustikatest, apelsini viilud, kaneelikoored, tähtaniis,  ja rosmariini oksad. Kalla ahjuvormi kaste. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta ahjus 1 tund ja 30 minutit. Eemalda foolium ja tõsta ahjutemperatuur 180 kraadi juurde. Lase veel ca 1 tund ahjus küpseda kuni pardikoivad on pehmed ja pealt ilusa pruuni jumega. 

Tõsta vorm ahjust ning lisa ülejäänud kultuurmustikad ning serveeri koos meeldivate lisanditega. 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Maasikaampsud salatilehel

Mõnusad värsked ampsud, kus on maasikaid, feta juustu, melonit, avokaadot, viinamarju ja röstitud kõrvitsa seemneid. Kõik see on serveeritud mõnusalt

Eelroad

Sojakastmes marineeritud munad forellimarjaga

Vabariigi aastapäevaks sain inspiratsiooni Aasiast. Originaalis on need sojakastmes marineeritud munad (Shoyu Tamago), milles munakollane on veel pisut voolav. Selles