Vürtsikas ja maitsekas salat, mis sobib hästi grillitud liha kõrvale. Siin on maitseks tšillit, ingverit, seesamiseemneid ja röstitud seesamiseemneõli. Kõik see kokku annab ühe mõnusa aasiapärase maitsekombo. Kurgid on purustatud, mitte lõigatud. Purustamine on vajalik sest annab kurgile rohkem struktuuri, et kurk saaks endasse mõnusalt palju maitseid imeda. Kurgi lõikepind on sile ja seetõttu ei haaku see hästi salatikastmega ja kurk ei maitsestu piisavalt. Kurki on hea purustada lihahaamri sileda poolega ning siis lõigata kurgist suupärased tükid.
Retsept on mõeldud 3-4 sööjale.
Salatile läheb vaja:
500 g lühikesi kurke
0,5 tl soola
1 sibul
1 punt rohelist sibulat
2 tl valgeid röstitud seesamiseemneid
Soovi korral hakitud punast tšillikauna
Salatikastmele läheb vaja:
1 tl riivitud ingverit
1 sl riisiäädikat
1 sl sojakastet
1 sl röstitud seesamiseemneõli
2 sl magusat tšillikastet
Kaunistamiseks musti seesamiseemneid
Purusta ja lõika kurk ca 2,5 cm tükkideks. Sega kurgid soolaga ja lase kurkidel seista 30 minutit. Kurna kurkidelt soolaga tekkinud mahl ning viska see minema
Valmista salatikaste. Selleks sega kokku kõik salatikastme koostisosad.
Pane kaussi kurgid, tükeldatud sibul ja hakitud roheline sibul ning röstitud seesamiseemned. Kui soovid vürtsikamat varianti, siis lisa ka maitse järgi hakitud punast tšillit. Kalla kaussi salatikaste ning sega salat ühtlaseks. Kaunista salat mustade seesamiseemnetega. Serveeri kohe. Seistes eraldub kurgist vedelik ja salati maitse läheb nõrgemaks. Kõige parem ja krõmps on aasiapärane kurgisalat kohe peale kokku segamist.