Kogus 4-le
Valmistamisaeg ca 20 minutit + kisselli jahutamiseks ca 2 tundi
400 g Hüva lahjat kohupiima vaniliiniga
200 ml vahukoort
3 spl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
Kisselli koostisosad:
75 g kuivatatud jõhvikaid
200 g õunu, kooritud ja tükeldatud sektoriteks
1 spl kartulitärklist + ca 3 spl vett
7 spl suhkrut (kuhjaga)
0,5 tl vanillisuhkrut
200 g külmutatud või värskeid jõhvikaid
400 ml vett
Kohupiimavahu valmistamiseks vahusta vahukoor suhkrutega ning lisa kohupiim. Vahusta ühtlaseks vahuks. Hoia kohupiimavahtu külmkapis kuni serveerimiseni.
Kisselli valmistamiseks pane potti jõhvikad ja vesi. Keeda ca 5 minutit, kuni jõhvikad keevad puruks. Kurna vedelik läbi sõela, et eemaldada jõhvika kestad ning seemned. Pane saadud vedelik potti ja lisa suhkur ning kuivatatud jõhvikad. Keeda mõni minut ja lisa siis õunad ning keeda veel kuni õunad on pehmenenud kergelt. Sega tärklis veega ning lisa see ühtlase joana kissellile samal ajal kogu aeg segades, et vältida klimpide tekkimist.
Lase kissellil korraks keema tõusta ning siis eemalda see kohe pliidilt. Jahuta täielikult enne serveerimist.
Retsept valmis koostöös Coop-iga.