Tõeliselt magus amps. Aga kui oled suur magusasõber, siis need küpsised on mõeldud just sulle.
Küpsisetaigna jaoks läheb vaja:
145 g võid, toatemperatuuril
300 g suhkrut
1 muna
190 g jahu
75 g kakaopulbrit
1 tl soodat
0,25 tl soola
söödavat hõbedast tolmu või tuhksuhkrut
Kuumuta ahi 190 C- ni. Vahusta või heledaks vahuks ning lisa suhkur. Vahusta veel kuni saad ühtlase vahu. Lisa muna ning vahusta veel. Sega omavahel sool, kakaopulber, jahu ning sooda. Ühenda omavahel kuivainete segu ja või-munavaht. Sõtku ühtlaseks taignaks. Jaga tainas 48-ks võrdseks osaks. Vormi käte vahel pallikesed ning pane need küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Jäta pallikeste vahele piisavalt ruumi, et küpsised ei küpseks kokku. Võta klaas ning kasta klaasipõhi tuhksuhkrusse või hõbeda tolmu sisse ning vajuta klaasipõhjaga küpsised lamedaks. Küpsised peavad olema pealt kaetud pulbriga. Küpsemisel küpsis paisub ning tolmust/suhkrust moodustub marmormuster.
Küpseta küpsiseid ahjus 10 minutit. Tõsta ahjust ning lase ahjuplaadil taheneda ca 5 minutit, siis tõsta küpsised restile ja lase neil täielikult jahtuda.
Vahukommi täidis küpsistele:
105 g suhkrut
170 g tumedat suhkrusiirupit
2 munavalget
0,5 tl sidrunimahla
2 tl vanillisuhkrut
0,25 tl soola
Pane siirup, suhkur ja 60 ml vett potti ning keeda kuni temperatuur on 116 C.
Vahusta munavalged koos sidrunimahlaga tugevaks vahuks. Lisa munavalgevahule niristades 116 C ne siirup. Samal ajal vahusta kogu aeg. Vahusta seni kui saad läikiva tugeva vahu ning vaht on jahtunud toatemperatuurile. Kõige lõpus lisa sool ja vanillisuhkur ning sega ühtlaseks.
Pane saadud vahukommi segu pritskotti ja pritsi 24-le küpsisele rohkelt täidist. Kata teise küpsise poolega .