Selle aasta esimene raberberi kook

Jaga retsepti

Selle aasta esimene rabarberi kook jõudis just blogisse. Pisut uhkeldav ja ka väga maitsev. Eriti hea järgmisel päeval.

Vaja läheb:

Taignale:

200 g jahu

100 g võid

40 g suhkrut

pisut soola

1 muna

Sega jahu, suhkur ja sool. Lisa tükeldatud või ning näpi ühtlaseks puruks. Lisa muna ja sõtku ühtlaseks taignaks. Rulli taigen piklikuks tükiks ja sobita piklikusse- lahtikäivasse pirukavormi (suurus 10*35 cm). Torka kahvliga pirukapõhja augud ning kata taigen küpsetuspaberiga ja aseta paberile küpsetusoad.

Pane vorm eelkuumutatud ahju ja küpseta 210 C juures 10 minutit. Eemalda  küpsetuspaber ja küpsetusoad ning küpseta veel 10 minutit. Tõsta põhi ahjust ja lase jahtuda.

Rabarberi täidis:

200 g tükeldatud rabarberit

100 g suhkrut

1/4 sidruni koor

2 spl vett

1 tl maisitärklist+ 1 spl vett

Pane kõik koostiosad potti ning keeda neist täidis, kuni rabarber on pehme. Kõige lõpus lisa veega segatud tärklis, et täidist paksendada. Tõsta valmis täidis kõrvale oma järge ootama.

Mandlitäidis:

2 muna

50 g mandlijahu

50 g suhkrut

Sega omavahel munad suhkruga ning lisa mandlijahu.

Määri rabarberitäidis eelküpsetatud põhjale ning lisa rabarberi täidise peale mandlitäidis. Küpseta eelkuumutatud ahjus 210 C juures 15 minutit. Tõsta kook ahjust väja jahtuma.


Valmista sefiir:

Vaja läheb:

3 munavalget

150 g vett

150 g suhkur

Kuumuta suhkur veega 115 C juurde ning nirista see peene joana vahustatud munavalgete hulka samal ajal kreemi kogu aeg edasi vahustades. Vahusta 5 minutit, kuni moodustub ühtlane tugev munavalgekreem.

Tõsta kreem jahtunud koogile. Kui soovid võid kasutada ka pritskotti ja tüllesid.

Kui soovid kooki ka kaunistada võid gaasipõletiga munavalgekreemi servasid pisut kõrvetada.

vaata veel:

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest