Juustukook kevadise rabarberiga.
Koostisosad:
280 g digestive küpsiseid
100 g sulatatud võid
Täidis:
400 g Philadelphia toorjuustu
1 tl vanillisuhkrut
75 g suhkrut
2 muna
Kate:
250 g hapukoort
2 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Rabarberi täidis:
200 g rabarberit
75 g suhkrut
Kaunistamiseks:
Maasikaid
Lilleõisi
Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmkappi.
Keeda rabarberi täidis. Selleks keeda tükeldatud rabarbrit koos suhkruga (lisa ka pisut vett) kuni saad paksu täidise. See võtab aega ca 20 minutit. Lase täidisel täielikult jahtuda.
Valmista täidis. Sega toasoe toorjuust, munad, suhkur ja vanillisuhkur ühtlaseks. Vala täidis küpsisepõhjale. Pane lusikaga toorjuustu täidise peale pool rabarberitäidisest ja sega puutikuga siiruviiruliseks. Teine pool rabarberitäidisest lisa kastmena koogitükkide serveerimisel. Mõnus värske hapukas maitse annab mõnusa maitsenüansi. Küpseta 180 C juures ca 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Siis võta kook ahjust välja ja lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur, ning vala jahtunud koogile. Küpseta 230 C juures ca 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase koogil seista külmkapis üleöö. Enne serveerimist kaunista kook maasikate ning lilleõitega.