Maasikakook

Jaga retsepti

Üks suvine mõnus maasikakook, mida on imelihtne valmistada ja mis maitsev hästi. Oma konsistentsilt meenutab see kook pisut Blondie´t – pisut nätske ja taignane.

Koogi koostisosad:

240 ml + 2 spl suhkrut

240 ml jahu

0,25 tl soola

120 g võid

2 muna

2 tl vanillisuhkrut

500 ml+ 100 ml veeranditeks tükeldatud keskmise suurusega maasikaid


Sega 240 ml suhkrut, jahu, vanillisuhkru ja soolaga ning tõsta kõrvale.

Sulata või ning lase võil pisut jahtuda. Lisa võile munad ning klopi ühtlaseks. Lisa munasegule kuivainetesegu ning sega ühtlaseks taignaks. Lisa 500 ml tükeldatud maasikaid ning sega.

Määri ca 20 cm läbimõõduga klaasist ümmargune ahjuvorm võiga ning kalla sinna taigen. Laota taignale 100 ml tükeldatud maasikaid ning raputa maasikatele 2 spl suhkrut.

Küpseta kooki ahjus 175 C juures ca 40 minutit. Koogi küpsust kontrolli puutikuga, kui see jääb puhtaks siis on kook valmis.

Lase koogil enne serveerimist täielikult jahtuda, sest muidu kook laguneb lõikamisel.

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest

Eelroad

Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasooja) suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli 0,5 tl soola 1 poolik röstitud paprika 2 suuremat