Lisan fännide tungival nõudmisel 😉ka oma lehele Eesti Parima Pudrumeistri 2017 pudru retsepti.
Pudru saamislugu:
Kasutasin pudru valmistamiseks ainult tuttavaid- tuntud koostisosi: rukist, porgandit ja jõhvikaid. Porgandid oli krõpsude kujul ( Mulgi krõpsud) ja jõhvikad kuivatatud kujul. Et anda pudrule kergelt mõnusat pähklist maitset- röstisin eelnevalt rukkihelbeid pannil. Lisaks annavad porgand ja jõhvikas pudrule mõnusa maitsenüansi ja struktuuri. Serveerida võib putru soolavõi või koduse keedetud maasikamoosiga. Kõik see kokku annab mõnusa ja väärt toidu, millega on tore oma päeva alustada.
PS! See puder maitseb ka lastele😊
Kasutasin pudru valmistamiseks ainult tuttavaid- tuntud koostisosi: rukist, porgandit ja jõhvikaid. Porgandid oli krõpsude kujul ( Mulgi krõpsud) ja jõhvikad kuivatatud kujul. Et anda pudrule kergelt mõnusat pähklist maitset- röstisin eelnevalt rukkihelbeid pannil. Lisaks annavad porgand ja jõhvikas pudrule mõnusa maitsenüansi ja struktuuri. Serveerida võib putru soolavõi või koduse keedetud maasikamoosiga. Kõik see kokku annab mõnusa ja väärt toidu, millega on tore oma päeva alustada.
PS! See puder maitseb ka lastele😊
Koostisosad:
Puder 3-le
600 ml piima
250 ml rukkihelbeid
Maitse järgi soola
1 sl suhkrut
0,75 dl porgandi krõpse ( tüki suurus ca 1×1 cm- purustada- originaalis suuremad tükid)
0,75 dl kuivatatud jõhvikaid
Puder 3-le
600 ml piima
250 ml rukkihelbeid
Maitse järgi soola
1 sl suhkrut
0,75 dl porgandi krõpse ( tüki suurus ca 1×1 cm- purustada- originaalis suuremad tükid)
0,75 dl kuivatatud jõhvikaid
1. Röstida rukkihelbed kuival pannil
2. Lasta piim keema. Lisada sool, suhkur, jõhvikad, porgand ja röstitud rukkihelbed.
3. Keeta 3 minutit ja võtta pott pliidilt.
4. Lasta pudrul tõmmata kaane all ca 3 minutit
5. Serveerida maasika moosi või soolavõiga
2. Lasta piim keema. Lisada sool, suhkur, jõhvikad, porgand ja röstitud rukkihelbed.
3. Keeta 3 minutit ja võtta pott pliidilt.
4. Lasta pudrul tõmmata kaane all ca 3 minutit
5. Serveerida maasika moosi või soolavõiga