Tänasesse külma ja kargesse talvepäeva sobib üks mõnus ja magus tordiretsept.
Tordi küljed
Mustripasta jaoks läheb vaja:
30 g suhkrut
20 g nisujahu
1 munavalge
30 g võid
Biskviitataigna jaoks läheb vaja:
90g suhkrut
3 muna
90 g nisujahu
pisut soola
Mustripasta jaoks läheb vaja:
30 g suhkrut
20 g nisujahu
1 munavalge
30 g võid
Biskviitataigna jaoks läheb vaja:
90g suhkrut
3 muna
90 g nisujahu
pisut soola
Tordipõhi
200g digestive küpsiseid
75 g võid
200g digestive küpsiseid
75 g võid
Kohvi-mousse
200 g valget šokolaadi
150 g vahukoort
2 kuhjaga tl lahustuva kohvipulbrit
2 tl želatiini
2 sl vett
250 g vahukoort
200 g valget šokolaadi
150 g vahukoort
2 kuhjaga tl lahustuva kohvipulbrit
2 tl želatiini
2 sl vett
250 g vahukoort
Kirsitarretis
10 g želatiini
700 g purk kirsikompotti
pisut suhkrut
10 g želatiini
700 g purk kirsikompotti
pisut suhkrut
Kaunistamiseks
100 g toorjuustu
100 g vahukoort
vanillisuhkrut
30 g suhkrut
100 g toorjuustu
100 g vahukoort
vanillisuhkrut
30 g suhkrut
Tordi külgede valmistamine:
1. Tee valmis mustripasta.
2. Vali sobiv muster, aseta see küpsetuspaberi alla ja joonista muster mustripastaga küpsetuspaberile. Kasuta peenikese otsaga tüllet- nii saad ilusad peened jooned.
3. Pane küpsetuspaber 15 mnutiks sügavkülma.
4. Samal ajal tee biskviittaigen. vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ning lisa jahu ja sool. Jahu sõelu taignasse ja püüa segada nii vähe kui võimalik, et õhk ei tuleks taignast välja.
5. Võta sügavkülmutusest välja muster ja lisa biskviittaigen.
6. Küpseta 200 C juures ca 10 minutit.
7. Kui küljed küpsenud ja jahtunud siis lõika ribad ja vooderda nendega tordivormi küljed nii, et muster jääks väljaspoole.
1. Tee valmis mustripasta.
2. Vali sobiv muster, aseta see küpsetuspaberi alla ja joonista muster mustripastaga küpsetuspaberile. Kasuta peenikese otsaga tüllet- nii saad ilusad peened jooned.
3. Pane küpsetuspaber 15 mnutiks sügavkülma.
4. Samal ajal tee biskviittaigen. vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks ning lisa jahu ja sool. Jahu sõelu taignasse ja püüa segada nii vähe kui võimalik, et õhk ei tuleks taignast välja.
5. Võta sügavkülmutusest välja muster ja lisa biskviittaigen.
6. Küpseta 200 C juures ca 10 minutit.
7. Kui küljed küpsenud ja jahtunud siis lõika ribad ja vooderda nendega tordivormi küljed nii, et muster jääks väljaspoole.
Tordipõhja valmistamiseks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vajuta tugevalt koogivormi põhja ja pane vorm külma.
Kohvimousse valmistamiseks sulata šokolaad 150 g vahukoores. Lisa segule kohvipulber. Pane želatiin punduma vette ja lisa kuuma segusse. Jäta segu jahtuma.
Kui segu jahtunud lisa vahustatud vahukoor ja pane tordile. Aseta tort ca 1 tunniks külma tarduma.
Kui segu jahtunud lisa vahustatud vahukoor ja pane tordile. Aseta tort ca 1 tunniks külma tarduma.
Valmista kirsitarretis. Nõruta kirsid ja tõsta kõrvale. 50 g kompotivedeliku sisse pane želatiin punduma ja lisa segu ülejäänud kompotivedelikule.Kuumuta keskmisel kuumusel kuni želatiin on täielikult lahustunud. Jahuta tarretis toasoojaks.
Lao kirsid tordile ja kata tarretisega. Lase korralikult tarduda. Soovi korral võid tordi kaunistada ka toorjuustukreemiga. Selleks vahusta vahukoor ja lisa toorjuust, suhkur ja vanillisuhkur. Vahusta veel ning kaunista tort.
HEAD MAIUSTAMIST!