Kohupiimakorbid rosinatega

Jaga retsepti

Pühapäeva õhtusse sobivad mõnusalt pehmed ja rosinatega kohupiimakorbid. Rosinaid on muidugi niipalju, et ei peaks neid noaotsaga taga ajama

Tainas
700 g jahu
50 g suhkrut
1 tl soola
230 ml piima
100 ml toiduõli
50 g pärmi
1 muna

Täidis
400 g traditsioonilist kohupiima
100 g suhkrut
3 muna
2 spl jahu
0,5 tl suhkrut
150 ml rosinaid ( pesta ja leotada)
1. Vedelda pärm suhkruga.
2. Sega kokku kõik koostisosad ( va. jahu).
3. Jahu lisa osade kaupa. Jahu kogust reguleeri taigna tugevuse järgi.
4. Pane taigen kerkima 60 minutiks.
5. Suru taignast õhk välja ja lase kerkida veel ca 60 minutit.
6. Vormi taignast ühesuurused pallid ja aseta küpsetuspannile kerkima ca 30 minutiks.
7. Täidise valmistamiseks klopi munad suhkruga lahti. Lisa kohupiim, jahu, rosinad ja sool.
8. Vajuta klaasipõhjaga taignapalli süvend ja täida see kohupiima seguga.Määri servad munaga.
9. Küpseta ahjus 210 C juures ca 15 minutit.

vaata veel:

Eelroad

Pesto Gran Regale juustuga

Pesto on ütlemata mõnus toit, mida suvel valmistada kui värskebasiilik on mõnusalt omast kasvuhoonest võtta. 😊 Ning Valio Eesti Gran

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis