Apelsinimahlast kissell kuivatatud puuviljadega, serveeritud apelsinimaitselise kohupiimakreemiga.

Jaga retsepti

Nostalgiline magustoit- särtsu andmiseks keetsin kisselli apelsinmahlast ja lisasin tähtaniisi.

Kissell
0,5 l apelsinimahla
0,5 l vett
0,5 dl suhkrut
150 g kuivatatud aprikoose
75 g rosinaid
75 g datleid
1 tähtaniis
1 kaneelikoor
2 spl kartulitärklist

1. Pane potti apelsinimahl, vesi, suhkur, aprikoosid, rosinad, datlid, tähtaniis ja kaneelikoor ja lase segul keeda ca 10 minutit.
2. Lahusta tärklis külmas vees ja lisa segu potti samal ajal pidevalt segades.
3. Kuumuta kissell keemiseni ja lase jahtuda.
Apelsinimaitseline kohupiimakreem
1 dl vahukoort
2 spl suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
1 tl riivitud apelsinikoort
200 g kohupiima
1. Vahusta vahukoor suhkrutega
2. Lisa kohupiim ja riivitud apelsinikoor.
3. Vahusta veel.
Serveeri kissell koos kohupiimakreemiga.

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja:

Eesti sünnipäev

Leiva- õunamuffinid kohupiimakattega

  Väikesed ja mõnusad leivamuffinid kohupiimaga eesti sünnipäevaks. Sellest kogusest saad 6 koogikest.Koostisosad:100 g riivleiba 300 g riivitud õunu50 g sulatatud